Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands, ritueel slachten » RITUEEL SLACHTEN: POLEN VERBIEDT DE ANIMALE HOLOCAUST WEL!!

RITUEEL SLACHTEN: POLEN VERBIEDT DE ANIMALE HOLOCAUST WEL!!

Poolse rechters verbieden rituele slacht
WARSCHAU –

Het constitutioneel hof van Polen heeft de rituele slachting van dieren volgens de joodse en islamitische traditie verboden. Volgens de opperste rechters komt het onverdoofd doden neer op dierenmishandeling. Het is in strijd met de Poolse grondwet.

Dit hebben Poolse media woensdag gemeld. Polen heeft kleine joodse en islamitische gemeenschappen, maar produceert ook koosjer en halal vlees voor de export.

De European Jewish Association protesteerde tegen het besluit. Zonder koosjere slacht is er geen joods leven, aldus rabbijn Menachem Margolin in een brief aan de Poolse president Bronislaw Komorowski. De vereniging wil de hulp van de EU inroepen om het Poolse verbod van tafel te krijgen.

In Nederland is ritueel slachten niet verboden, ondanks recente emotionele (EN WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE AV)en politieke discussies over het onderwerp. Voormalig staatssecretaris Henk Bleker sloot in juni een convenant met joodse en moslimorganisaties om bij de rituele, onverdoofde, slacht het dierenwelzijn te verbeteren zonder godsdienstige gebruiken aan te tasten. De bewindsman vond een verbod op onverdoofd slachten, dat een meerderheid van de Tweede Kamer wilde, te ver gaan. De Eerste Kamer wees een verbod af omdat het de vrijheid van godsdienst aantast.

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) liet woensdag weten dat er in Nederland een opleiding Islamitische riten bij de slacht komt. De halal slacht in Nederland moet zo volgens hen verbeteren en professionaliseren.

Een woordvoerder van CMO zei woensdag dat ritueel slachten ook is toegestaan in Groot-Brittannië, Duitsland, België en Frankrijk. Of onverdoofd slachten daar onderwerp van discussie was omdat het zielig is voor dieren, kon hij niet zeggen.

Filed under: in het Nederlands, ritueel slachten

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.