Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands, ritueel slachten » Rituele slacht blijft taboe in Polen

Rituele slacht blijft taboe in Polen

Rituele slacht blijft taboe in Polen

geplaatst in Nederlands Dagblad 12-07-2013

Polen draait het verbod op ritueel slachten niet terug. De tweede kamer van het Poolse parlement heeft het voorstel daartoe van de regering vrijdag verworpen. Een flink aantal parlementariërs van regeringspartij Burgerforum stemde mee met de oppositie.

ritslachten

De onverdoofde rituele slacht is sinds 1 januari in Polen verboden. Het grondwettelijk hof liet zich overreden door het betoog van dierenbeschermers en wetenschappers dat de slachtdieren ongerechtvaardigd lijden.

Het verbod betekende een klap voor de Poolse vleesindustrie, die veel verdiende met de export van halal en koosjer vlees. Volgens de regering gingen door het verbod zesduizend banen verloren. Dat zou Polen zich niet kunnen veroorloven nu al dertien procent van de beroepsbevolking werkloos is.

De Conferentie van Europese Rabbijnen toonde zich niet blij met de uitslag van de stemming.

geplaatst in Nederlands Dagblad
12-07-2013 – 16.45
laatst gewijzigd:
12-07-2013 – 16.45
auteur:
Novum

Filed under: in het Nederlands, ritueel slachten

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.