Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands » En daarom kun je met die TERINGHERRIE makende moslims niet samenleven:

En daarom kun je met die TERINGHERRIE makende moslims niet samenleven:

Niet alleen de totale weigering om bij ritueel slachten, dat wetenschappelijk bewezen wreed is, voorafgaande bedwelming toe te passen , maar ook de weigering om andere techniek toe te passen bij de gebedsoproep, waardoor hele wijken voor niet moslims onbewoonbaar worden, maakt samenleven met moslims onmogelijk: tot ik moest drie maal verhuizen, weggepest uit mijn eigen appartement in Amsterdam, op de Filippijnen en in Den Haag:

MIJN WALGING EN AFKEER VAN DIE WREDE LAWAAIMOSLIMS VALT IN HET TOTALE NIET VERGELEKEN BIJ DE DIEPE DIEPE MINACHTING DIE IK VOOR DE NEDERLANDSE AUTORITEITEN EN BEVOLKING HEB DIE DIT ALMAAR TOELATEN.

DE DAG KOMT NABIJ DAT WE EENS AL DIE MULTICUL ADEPTEN OPSLUITEN IN 24 UUR MOSLIM MUZIEK EN VERPLICHTEN OP HET ABATTOIR TE GAAN KIJKEN VOOR ELK HAPJE VLEES.

wabaisme

ritslachten

ULU-MOSKEE NIET GEVOELIG VOOR KRITIEK VAN VREESWIJK

UTRECHT – HET BESTUUR VAN DE NIEUWE ULU-MOSKEE AAN HET MOSKEEPLEIN IN UTRECHT PIEKERT ER NIET OVER OM AF TE ZIEN VAN DE TWEEDAAGSE OPENBARE OPROEP TOT GEBED. GROEN RECHTS EN PARTIJ VRIJ UTRECHT WILLEN DE ‘LUIDRUCHTIGE’ OPROEPEN VERBIEDEN.

DIANE HOEKSTRA

Uitroepen als ‘allahoe akbar, allahoe akbar’(God is de grootste), esjedoe ella illallah (ik getuig dat er geen andere god is dan Allah) en we esjhedoe ella ilahi
Illalah (ik getuig dat er geen andere god is dan Allah) en we esjhedoe enne Mohammeder-rasoelallah (ik getuig dat Mohammed zijn boodschapper is), schallen dagelijks uit de minaret over Lombok om moslims te waarschuwen dat het tijd is voor het gebed.
De openbare religieuze aansporingen zijn voor Wim Vreeswijk, voormalig voorzitter van de nationalistische partij het Nederlands Blok, een grote ergernis. “Zo’n luidruchtige oproep hoort niet thuis in een seculiere en multiculturele samenleving” zegt Vreeswijk die in maart 2014 opnieuw een gooi doet naar een zetel in de gemeenteraad. Samen met de eenmansfractie Groen Rechts van René Kuijper is Vreeswijk een petitie gestart om de oproep vanaf het in aanbouw zijnde gebedshuis aan het Moskeeplein te verbieden. “Er staan twee gigantische minaretten op, terwijl dat een sterk verouderd middel is. Wij willen app-ontwikkelaars vragen mee te denken over een geluidsarm en discreet alternatief.”

NOOIT KLACHTEN

Volgens secretaris Alpay Demirci van de Ulu-moskee zijn zij met de oproepen niet bezig om de wijk wakker te schudden. “Het klinkt als een soort muziek. En het is twee keer per dag twee minuten, om één uur en om vier uur ’s middags. Wij hebben nooit klachten gehad.”
Volgens de gemeente Utrecht zijn er bij het wijkbureau ook nooit meldingen over de zingende oproep geweest. Demirci: “moslims bidden vijf keer per dag, maar uit solidariteit met de wijk hebben we besloten om het bij twee keer per dag te houden.” Demirci piekert er dan ook niet over om daar verandering in te brengen. “Als we volgend jaar in de nieuwe moskee zitten, zullen de oproepen nog steeds twee keer per dag klinken.”
Volgens de gemeente vallen oproepen tot gebed onder vrijheid van godsdienst. “Het is niet bij wet vast te leggen,” zegt Marijn van Est. “Denk aan kerkklokken die elk uur slaan. Wel is er een geluidsnorm die niet overschreden mag worden.”
Het bestuur is wel van plan de oproep iets te gaan professionaliseren. “Nu wordt de oproep live gedaan, maar in de toekomst zetten we een cd’tje op. Daardoor zal het geluid aangenamer worden. Nu is het een beetje slaapverwekkend.”
Dertien mensen hebben de petitie ondertekend.

BRON: Algemeen Dagblad d.d. 16 november 2013.

Filed under: in het Nederlands

One Response to "En daarom kun je met die TERINGHERRIE makende moslims niet samenleven:"

  1. Piet says:

    De vergelijking met die kerkklokken slaat nergens op. Je kunt een kerkklok, die ieder uur slaat (als tijdaanduiding)niet op niveau plaatsen. Dat is van een heel andere orde. van een oorverdovende gebedsoproep.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.