Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands » Syrië–Krokodillentranen over Aleppo/ de werkelijke situatie.

Syrië–Krokodillentranen over Aleppo/ de werkelijke situatie.

Syrië–Krokodillentranen over Aleppo
Posted on 10 februari 2016 blog Willy van Damme

De pers staat er natuurlijk vol van nu de strijd voor de controle over de stad Aleppo in haar eindfase zit. En zoals men van onze klassieke media kon verwachten worden de feiten weeral een flinke draai gegeven, wat wit is wordt zwart en omgekeerd.

Dit artikel is overgenomen uit volgende bron, daar zijn ook de bijbehorende kaarten te vinden.
https://willyvandamme.wordpress.com/2016/02/10/syrikrokodillentranen-over-aleppo/

De droom van Poetin

Dat al Qaeda en haar Syrische zusterorganisatie Ahrar al Sham daar die regio bezet houden lees je nergens in de massamedia. Men heeft het over verzetslui, rebellen, gematigden en dies meer. En die gematigden zijn dan het slachtoffer van Russische en Syrische bombardementen die vooral de burgers treffen. “Een drama dreigt”, klinkt het eenstemmig in de media.

Aleppo – 3 – Militaire situatie 13 April 2014

De evolutie van de toestand rond de stad Aleppo, ooit de dichtstbevolkte stad met meer dan 2 miljoen inwoners en het economisch hart van het land. Een stad met 10.000 jaar geschiedenis. In de zomer viel al Qaeda en de Moslimbroeders de stad aan. De aanval mislukte feitelijk want ze veroverden maar een kleine meerderheid van Aleppo. Vanaf het najaar van 2013 begon het tij te keren en werd een groot deel van de stad rechts op de kaart heroverd door het leger. Bovenaan is de centrale gevangenis waar soldaten bijna twee jaar een belegering wisten te weerstaan. Merk dat al Qaeda & Co hier toen overal in de aanval waren.

Uiteraard weten al die klassieke kranten, radio- en televisiestations en webmagazines dat al Qaeda hier de strijd tegen de regering voert. Uiteraard weet die media dat al Qaeda hier meedogenloos de onder haar knoet levende bevolking onderdrukt. Het zijn daar geen idioten. Maar dat lees je niet. Dat wordt de lezer heel bewust onthouden.

Neen, als je de Turkse president Recep Tayyip Erdogan moet geloven dan dreigen er 600.000 mensen om te komen als een gevolg van die brutale Poetin en de nog brutalere Assad. The Financial Times zag gisteren in haar editoriaal hierin zelfs een poging van Poetin om extra vluchtelingen naar de EU te sturen om zo de Europese Unie te ontwrichten. Volgens de krant zijn droom. Het is het verhaal van barbertje moet hangen.

Maar de hier opgevoerde tranen dat zijn de tranen van een krokodil nadat ze haar slachtoffer heeft opgevreten. Straks vijf jaar lang hebben kranten als The Financial Times, Turkije en de EU al Qaeda en haar bondgenoten zitten toejuichen toen ze de stad bestormden. Als zij in juli 2012 samen met de Moslimbroederschap en hun vrienden, en voorzien van o.m. Amerikaanse adviseurs, Aleppo aanvielen was er op alle grote redacties in het westen gejuich te horen.

Aleppo – 29 – Militaire situatie 06-09-2015

De situatie rond Aleppo op 6 september 2015, drie weken voor de Russen intervenieerden. Eerder in de lente was het leger opgerukt naar het noordwesten en de twee door het leger gecontroleerde stadjes Nubbol en Zahraa. De belegering ervan doorbreken faalde toen wegens een gebrek aan mankracht en een goede planning.

Van Assad naar Qatar

Journalist en correspondent voor De Standaard Jorn De Cock, wiens vrouw eerst aan de ruif van Assad had gezeten en nadien bij Qatar – de financier van al Qaeda – ging aankloppen, zag dat jaar op de VRT al het hoofd van Assad rollen. Wat hij vrijheidsstrijders noemde gingen volgens hem Syrië veroveren, sorry bevrijden.

Toen Al Qaeda Aleppo aanviel vluchten er ongeveer 1 miljoen mensen uit de regio. Jorn De Cock en de rest van dat soort pennenlikkers zagen hen niet eens. Hun lot kon hen geen barst schelen. Neen, ze moesten desnoods maar doodbloeden. Waarom zich zorgen maken?

Nu Rusland, Iran, Irak, Hezbollah en de Syrische regering eindelijk al Qaeda in de knel hebben is het in de media en de politiek plots een geschrei van jewelste over die Syrische vluchtelingen. Plots zijn het sukkelaars die dringend moeten geholpen worden. Voorheen bestonden zij niet eens.

Aleppo – 31 – Oost – Militaire situatie 20 October 2015

De toestand ten oosten van de Aleppo op 20 oktober 2015 drie weken na de start van de Russische interventie. Men was toen begonnen aan de opmars naar de sinds de zomer van 2012 omsingelde luchtmachtbasis Kweiris. Maandenlang poogde ISIS die te veroveren. De omsingeling werd doorbroken op 10 november.

Maar zij schreien niet over het trieste lot van die vluchtelingen. Neen, hun tranen zijn er in wezen alleen omdat al Qaeda deze oorlog eindelijk aan het verliezen is. Dag aan dag hebben onze massamedia in de kwestie van Syrië bewezen dat zij niet aan de kant staan van die Syrische sukkels maar aan die van al Qaeda.

Nu het Syrische leger na jaren de Turkse grens terug aan het bezetten is zal het trouwens ook gedaan zijn met de vluchtelingenstroom. Zij zullen op termijn terug kunnen keren en hun land heropbouwen. En mogelijks zullen de meesten dat ook willen doen, terugkeren naar hun buurten, vrienden en familie. Thuis in het zo merkwaardig multiculturele land om de schade aangebracht door de VS, EU, de massamedia en anderen te herstellen.

Het vuile werk

Want ze zullen het wel niet openlijk zeggen, maar de bovengenoemde alliantie met Rusland is zoals een Belgisch gewezen bankier en gewoon waarnemer gisteren stelde: “Bezig het vuile werk van de VS op te kuisen. En daar is de VS (en de EU) in wezen maar in alle stilte zeer blij om.”

Aleppo – 58 – Noord en Oost – Militaire situatie – 10 februari 2016

aleppo

De toestand rond Aleppo op 10 februari 2016. De corridor is nu meer dan 10 km breed. Tussen de Koerdische bondgenoten YPG en het Syrisch Democratisch Front (SDF) en het Syrische regering is blijkbaar afgesproken dat het noorden van die corridor met de luchtmachtbasis Menagh en de stad Azaz voor de YPG/SDF is en het zuiden ervan met de steden Tal Rifaat en Maere voor het leger. Beiden krijgen Russische luchtdekking. De YPG en SDF krijgen ook uitgebreide Amerikaanse steun. Maar hier niet uit de lucht. Dat is voor de Russen. Taakverdeling heet dat.

Maar Rusland is de grote vijand in de andere dossiers zoals Oekraïne en dus blijft men maar met modder gooien. Tegen beter weten in. Hen de overwinning gunnen kan niet, toch niet in de media. De waanzin van het westen!! Maar Rusland is hoe dan ook de overwinnaar en dat kan onmogelijk verborgen gehouden worden.

Alleen hadden velen toch nog graag gehad dat al Qaeda deze oorlog won. Want dat was ooit de bedoeling en een zo zware nederlaag hadden zich journalist noemende figuren als een Jorn De Cock zeker niet verwacht.

Hij gokte op Qatar en de VS en verloor. Pech. Hij zullen moeten smeken om terug te mogen. Zoals die bekende VRT-journalist die nu overal zoekt om toch maar naar Syrië te mogen gaan. Na president Assad eerst voor bloedig tiran te hebben zitten uitschelden.

Willy Van Damme
Over deze advertenties

Filed under: in het Nederlands

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.