Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands » Nrc repressief liberalisme?

Nrc repressief liberalisme?

In ‘Opkomst en Ondergang van Extreemrechtse Sites’ (NRC 25 aug 2007) geeft J. Dohmen een eenzijdig beeld. Immers ook op linkse sites als Indymedia wordt gebrald en bedreigd. Dit euvel is toe te schrijven aan het verval van politiek middelbaar onderricht, politieke correctheid aan de universiteiten en 20 jaar onderdukking van partijpolitieke kadervorming met vergader-, zend- en beroepsverboden. Daardoor stagneert de politieke theorievorming. Nu de grote idealen zoals marxisme (iedereen arbeider), nazisme/zionisme (iedereen eigen volk), kapitalisme (iedereen consument), monotheisme (iedereen heilssoldaat/slachtoffer) hebben afgedaan weet de liberale staatsfilosofie niet beter dan terug te grijpen op het cynisch realisme van Machiavelli ( ‘De Vorst’) en de Dao De Jing (in de interpretatie van sinoloog B. Mansvelt-Beck): sc.: Vreedzaam samengaan van verschillende bevolkingsgroepen afdwingen door symboolpolitiek en charisma.

Geen van de liberale theoretici zoals John Gray (Black Mass: Apocaliptic religion and the death of Utopia’; zie ook NRC 25 aug waarin hij voor mensen zonder geloof geen waarde laat) , John Rawls (A theory of Justice) met zijn nominale uitloging van strucrtuurverschillen middels een constituerende vergadering ex ante of Claude Lefort ‘l’Intervention démocratique; Les limites de la Domination totalitaire’ die de macht legitimeert op ‘het verlangen van het volk om niet te weten (Sic!)’, heeft nog maar een begin gemaakt met het grootste politieke probleem van onze tijd: Hoe tem je een monotheistisch fanatisme, een aanslag op de democratie door een uniculturele veroveringsstrategie (islamisme), zo voortreffelijk in kaart gebracht door Roger Scrutton in ‘The West and the Rest’en door Guillaume Faye in ‘La Colonisation de l’Europe’.

Dan past toch wel bescheidenheid en het zou de liberale NRC sieren om uit het gebral en gescheld op de websites die vraagstukken en visies te distilleren die relevant zijn voor een hoognodige verbetering van de liberale staatsfilosofie. Bv: Is het een probleem we in 2050 weer 60 miljoen Europeanen (meer dan in 2 wereldoorlogen) hebben verloren doordat we demografisch onder vervangvruchtbaarheid leven? (Buchanan, ‘The Death of the West’). Het zou een liberale krant sieren om een discussieforum te bieden in plaats van iedereen te verbieden die zoekende is naar oplossingen van problemen die zij laat liggen en zelfs mee te gaan met die reactionaire onzin van Jaap van Donselaar die in zijn eentje namens de Anne Frank Stichting, de Universditeit Leiden en de AIVD jaarlijks de ‘Monitor Racisme & Extremisme’ schrijft en die voor te stellen als onderzoeker, terwijl hij zelf functioneert als zelfbenoemde expert/rechter, een politieke figuur waarvoor politicoloog Alain-Gérard Slama zo heeft gewaarschuwd in zijn ‘Angélisme Exterminateur’. Die van Donselaar blijft maar iedereen neersabelen met zijn dominante repressieterm (Michel Foucault, ‘Les Mots etles Choses’) het zgn ‘extreemrechts’ , wat hij nergens definieert ( en volgens politicoloog Fennema te onpas werd opgeplakt op Janmaat, Fortuyn, you name it, en ook niet ziet als dialectische antithese op het dominante extreemlinkse multiculuralisme, dat interculturele verrijking juist belemmert!) (Zie ‘Donselaritis gravis gravis’ op deze web-site of /www.alffredvierling.web-log.nl of www.Heemland.nl ).

Laat de NRC een voorbeeld nemen aan de Académie van Dijon die in 1750 een prijsvraag uitschreef over de vraag of de wetenschappen en kunst bijgedragen hebben aan de zuivering van de zeden en nu dus veelbelovende liberale theoretici een platform geven om voormelde problemen inzake de comptabiliteit van monotheisme met democratie en de comptabiliteit van omvolking met democratie op te lossen.. Mogelijk kunnen we dan de 17 jarige nationalist Roel uit Gelderland behoeden voor zelfmoord en wie weet ook nog enige leeftijdgenoten/jihadstrijders. Die kunnen misschien eens wat leren van Prof. Hanafi s imposante werk in twee delen: ISLAM IN THE MODERN WORLD;

Liberalen leven van een concert d’opinions niet van bange Denkverbote !

Filed under: in het Nederlands · Tags: , ,

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.