Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands, ritueel slachten » 40 jaar strijd tegen animale holocaust

40 jaar strijd tegen animale holocaust

Vrij Nederland
Door Max van Weezel / 20 april 2011

‘We hebben er weer een godsdienstoorlog bij’

Veertig jaar vecht drs. Alfred Vierling nu al tegen wat hij de animale holocaust noemt: de onverdoofde slacht van runderen en schapen door orthodoxe joden en moslims. De Haagse slagerszoon wist het verbod op ritueel slachten opgenomen te krijgen in het verkiezingsprogram van de Centrumpartij, waarvan hij sinds 1982 beleidsmedewerker was. Bij Kamervergaderingen over het ritueel slachten is de voormalige rechterhand van Hans Janmaat nog altijd op de publieke tribune te vinden. Iedereen die hij tegenkomt, krijgt een petitie in handen gedrukt tegen het ‘dhimmi-gedrag’ en het ‘buigen voor relifanaten’.
Lang werd schouderophalend aan Vierling voorbij gegaan. Buiten de kring van extreem-rechtse dierenvrienden liep bijna niemand warm voor een verbod op het onverdoofd slachten. Zo’n pleidooi was toen nog not done. Sterker nog: in 1995 legde de Amsterdamse rechtbank de Centrumpartij een geldboete op vanwege het verspreiden van vreemdelingenhaat. Steen des aanstoots was dat de partij de islam in verband had gebracht met veelwijverij en ritueel slachten. Aanhangers van de actiegroep Met de Dieren Tegen de Beesten demonstreerden wel eens tegen de verkoop van halal vlees door bedrijven als de Chicken Cottage. Ze stonden in lange witte gewaden en met een tulband op het hoofd voor het filiaal van de restaurantketen en riepen: ‘Wij willen geen Bin Ladens hier.’ Het werkte vooral op de lachspieren.

Nu meldt Alfred Vierling op zijn website: ‘De kogel is door de synagoge en de moskee.’ Het initiatiefwetsontwerp van Marianne Thieme, dat het onbedwelmd slachten wil verbieden, haalt naar alle waarschijnlijkheid een Kamermeerderheid. Thieme zal zelf ook niet hebben verwacht dat het initiatiefwetsontwerp van haar Partij voor de Dieren plotseling op een riante Kamermeerderheid kan rekenen. Behalve PVV, SP, GroenLinks en D66 lieten VVD en PvdA onlangs weten dat ze vóór zullen stemmen. Thieme werkt al sinds 2008 aan het wetsontwerp. Ondanks een vernietigend advies van de Raad van State die de vrijheid van godsdienst in gevaar zag. Vorig najaar overviel ze de leden van de Themacommissie Dierhouderij van de Kamer met een gruwelijk filmpje dat met een geheime camera was opgenomen in een abattoir waar ritueel werd geslacht. Dat maakte indruk. Liberalen en sociaal-democraten hielden nog maandenlang vast aan de godsdienstvrijheid, maar gingen in de loop van april om. Electorale redenen zullen niet vreemd zijn geweest aan die draai: Maurice de Hond heeft al uitgerekend dat eenenzeventig procent van de Nederlanders het verbod op het onverdoofd slachten steunt.
– Waarom pakten de politici de bio-industrie niet aan?
Maar moslims en joden zijn tot in hun ziel geraakt. Jongerenimam Yassin El Forkani waarschuwde dat het offerfeest in gevaar kwam. Marokkaanse en Turkse PvdA-Statenleden kondigden aan bij de Eerste Kamerverkiezingen niet op een partijgenoot te zullen stemmen. De protesten uit joodse kring waren zo mogelijk nog vuriger: rabbijnen uit de hele wereld vroegen zich hardop af waar het tolerante Nederland van vroeger was gebleven. Vanuit Amerika stuurden de Anti-Defamation League en het Simon Wiesenthal Center verontruste mailtjes aan premier Rutte.

In de wandelgangen van de Tweede Kamer klampten ervaren lobbyisten als Ronnie Naftaniel van het CIDI en Robbert Baruch van het Centraal Joods Overleg parlementariërs van VVD en PvdA aan: wisten ze niet wie eerder had geprobeerd het koosjere slachten te verbieden? Adolf Hitler! Tijdens de jaarlijkse Pesachviering werden Marianne Thieme, Dion Graus, Stef Blok en Job Cohen door veel joodse families net zo hard vervloekt als de farao van Egypte. Als de politici het dierenwelzijn wilden bevorderen, waarom pakten ze de bio-industrie dan niet aan? Dachten de gojim, die kreeften in kokend water gooiden, dat ze superieur waren aan de joden? Wat een hypocrisie!

Door alle beroering lijkt de Tweede Kamer nu al weer te twijfelen aan haar besluit. CDA, ChristenUnie en SGP drongen aan op een hoorzitting waar moslims en joden hun bezwaren kenbaar kunnen maken. De PvdA en GroenLinks gaan een debatavond over het ritueel slachten organiseren (GroenLinks met een vegetarische broodmaaltijd vooraf). Binnen de PVV staan de dierenvrienden rond Graus en de ‘vrienden van Israël’ rond Kamerlid Wim Kortenoeven elkaar inmiddels naar het leven. Mocht de Kamer tot een verbod op de onbedwelmde slacht besluiten, dan gaat de joodse gemeenschap procederen – desnoods tot het Europees Hof voor de Rechten van de Mens toe.

Fijn dat we er na de schermutselingen over het boerkaverbod weer een godsdienstoorlog bij hebben!
Door Max van Weezel / 20 april 2011 /

Filed under: in het Nederlands, ritueel slachten · Tags: , ,

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.