Articles Comments

Alfred Vierling » in het Nederlands » Het huidig wapenvergelijk atlantiek vs Rusland vlg W. Van Damme

Het huidig wapenvergelijk atlantiek vs Rusland vlg W. Van Damme

https://www.alfred.vierling.com/wp-login.php

Willy Van Damme 17 januari 2022 Toch merkwaardig hoezeer De Standaard haar berichtgeving over bepaalde onderwerpen verlaagt tot het niveau van de meest platte propaganda. “Rusland intimideert met mogelijke kernaanval op Amerikaans grondgebied” kopt men boven een artikel van Koen Vidal in De Standaard van vandaag 17 januari [1].Daarin heeft hij het ook over de Cubaanse rakettencrisis en hoe de Sovjetunie daar in Cuba kernraketten plaatste en die dan terugtrok. Wat Beirlant vergeet is dat die raketten op Cuba kwamen nadat de VS eerder in Turkije op de luchtmachtbasis van Inçirlik, vlakbij de Kaukasus en dus de toenmalige Sovjetunie, kernraketten had geplaatst.Het was dus een ‘poets weder poets’. Na de onderhandelingen hierover werden die raketten in Cuba en in Inçirlik teruggetrokken. In onze toenmalige pers kwam Inçirlik amper of niet ter sprake, Cuba daarentegen wel, het was dus de Cuba crisis. Waardoor de lezers en dus de burgers belogen werden.Hetzelfde gebeurt nu ook. Als de VS raketten plaatst in de Baltische staten en Polen dan is dat de vrije keuze van die landen. Als Rusland eventueel dat zou herhalen voor de kust van de VS of terug Cuba dan is dat ‘intimidatie’. Maar de huidige problemen houden verband met de evolutie op het gebied van rakettechnologie.Rusland en China en mogelijks Noord-Korea hebben ultra snelle raketten en de VS nog niet maar is dichtbij om ook die te kunnen inzetten.| MI3 – Met hypersonische raket Kh-47M2 Kinzhal| Een Russische MIG31 gewapend met de supersonische KH-47M2 Kinzhal raket. Deze kan bommen van 500 kg vervoeren die met een maximum snelheid variërend van mach 10 tot mach 12 kunnen vliegen, dus van 12.250 tot 14.701 km per uur. Deze luchtraket heeft een bereik van 2.000 tot 3.000 km en is op 1 meter na accuraat.| Ze is ook ontzettend wendbaar en kan erg laag vliegen wat maakt dat radars haar moeilijk kunnen onderscheppen. Het is zonder enige twijfel de meest gevaarlijke evolutie in de militaire technologie van de laatste decennia.Het betekent dat de VS dan raketten kan inzetten die in enkele minuten gans West-Rusland kunnen vernietigen. Tegen men Poetin wakker kan maken ligt Moskou dan in puin. Hetzelfde natuurlijk moest Rusland inderdaad die raketten plaatsen vlakbij de VS.Daarom dat hier maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid van zowel Rusland als de VS te verzekeren. Over Europa moet men niet spreken want die hangen toch vast aan de rokken van de VS. Ze zijn niet in staat een eigen buitenlands beleid te ontwikkelen.Ook uw verhaal over die vermeende cyberaanval op Oekraïne toont hoe zeer Uw medewerker informatie verwart met propaganda. De Oekraïense veiligheidsdienst – die in het verleden al onbetrouwbaar bleek – stelt dat Rusland de mogelijke dader is van een recente cyberaanval maar stelt hierover geen zekerheid te hebben. Hetzelfde voor de VS.Voor Koen Vidal geen probleem want hij is zeker. Zo schrijft hij: “Dat de Russische veiligheidsdiensten zeer bedreven zijn in cyberaanvallen bleek de afgelopen dagen toen Oekraïense overheidsnetwerken plat vielen door een virus’.Koen Vidal is dus een genie die met zekerheid weet wat men zelfs in Kiev of Washington officieel maar vermoedt. Mijn hoed af voor die bijna bovennatuurlijke kennis. Europa dreigt af te steven op een totale oorlog en wat doen Koen Vidal en De Standaard? Olie op het vuur gieten. Bedankt.Willy Van Damme—[1] <https://www.standaard.be/cnt/dmf20220116_98159294>■

Filed under: in het Nederlands

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.