Articles Comments

Alfred Vierling » Uncategorized » Unieke Parijse identitaire boekhandel vernield.

Unieke Parijse identitaire boekhandel vernield.

Boekhandel en haar boeken vernield te Parijs: volgende stap boekverbranding?
Door Sjors Remmerswaal • 12 december 2013 in RechtsActueel

In de nacht van 9 op 10 december is de Franse boekhandel Librairie Facta te Parijs vernield. De ramen zijn kapot gesmeten, men is naar binnen gekropen en heeft met rode verf de boeken ondergespoten. Er is op de foto’s te zien dat men zeer bewust alle boeken heeft vernield om een zo groot mogelijke financiële schade aan te richten, evenals boeken van allerlei onderwerpen onbruikbaar en onleesbaar te maken.

(AV: In Leipzig heeft de ‘antifa’ een uniek congres over familierechten van ‘Alternative für Deutschland’ verstoord. 35 jaar geleden al werden de partijvergaderingen van de Centrumstroming in Nederland in brand gestoken door de ‘antifa’. De zittende partijen doen helemaal niets om deze stoottroepen te bestrijden, ergo conclusio, het zijn handlangers van de macht)

Deze boekhandel (facebook) staat als rechts bekend en verkoopt o.a. werken van nieuwrechtse denkers als Guillaume Faye en Alain de Benoist, maar ook anti-communistische schrijvers zoals Lajos Martin. Zelf kocht ik er dit jaar nog enkele boeken, waaronder Guerres contre l’Europa van Alexandre Del Valle. Dat dergelijke praktijken helaas vaker voorkomen in Parijs (en elders) zal voor niemand een verassing zijn.

boekhandel-parijs

Tijdens hetzelfde bezoek aan Parijs bezocht ik ook nog een katholieke boekhandel en die viel op door een aantal ingeslagen en moeizaam dichtgeplakte ramen. Ook hier waren vandalen aan het werk geweest, maar navraag bij de aanwezige werknemer leerde dat men niet naar binnen was geraakt om de boeken te vernielen.

Het lijkt wel voor de hand te liggen uit welk hoek de daders komen. Mede daar eerder dit jaar in Nantes, tijdens een demonstratie van extreemlinks, het etalageraam van – wederom – een boekhandel werd bespoten met graffiti. De rode tekst werd ondertekend met Antifa.
Beoordeel dit:
Deel het met de wereld!

Filed under: Uncategorized

One Response to "Unieke Parijse identitaire boekhandel vernield."

  1. Roegholt says:

    Wat was voor de vandalen belangrijker: Het anti-islamitische, of het anti-communistische karakter van de boekhandel? Dat weten we niet, maar toch zou ik de identitaire-beweging willen adviseren zich niet anti-communistisch te profileren. Hier speelt een probleem dat enigszins vergelijkbaar is met het dilemma van de PVV of ze al of niet met antisemitische partijen moeten samenwerken. Bij boekhandel Librairie Facta gaat het niet zozeer om samenwerking, maar om aversie (van het communisme). Inmiddels ben ikzelf ervan overtuigd geraakt dat de bestrijding van de Islamisering in Europa absolute prioriteit verdient. En in dat licht gezien is het pragmatisch, en dus verstandig om samen te werken met antisemitische partijen (zolang die tenminste anti-islam zijn natuurlijk), maar ONverstandig is het om het communisme te stigmatiseren. En dit temeer omdat Rusland voor Europa van cruciaal belang is.

Leave a Reply

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.